Ponents

ÓSCAR RECIO  @OscarRecioColl

L'Óscar viu i treballa a Oviedo, s'ha convertit en una de les veus de referència de la gamificació i l'aprenentatge basat en jocs i serà un dels ponents de "L'Expansió del #gamificurs" el proper dissabte 27 de Maig. Ell mateix es presenta:
El meu nom és Óscar Recio Coll, també em coneixen com “Mr Wolf”, sóc mestre d’Educació Física i Anglès. He impartit docència a Primària, mòduls PQPI, alfabetització per adults i faig formació pel professorat a diferents àmbits: competència lingüística, còmic com a eina educativa, tècniques de Storytelling i Jocs com a eina d’Aprenentatge. Sóc coordinador de l’àrea docent de "Los Cuentos de Bastian", dissenyo aplicacions didàctiques de tot el que cau a les meves mans i també ho faig per encàrrec.

Declarat jugador de rol i de jocs de tauler des de que tenia 14 anys, des de fa uns 15 anys faig servir jocs com a eina educativa a diferents nivells educatius per tal de millorar la motivació de l’alumnat. Ofereixo així, un context més dinàmic i més clar dels objectius de l’aprenentatge així com un procés de millora de les destreses formals i informals a l’àmbit acadèmic.
 

XAVIER MORATONAS @Lu2jocsdetaula


A l'Expansió del #gamificurs volem descobrir la relació entre la gamificació i l'Aprenentatge Basat en Jocs, (entre d'altres coses). Per a fer-ho hem convidat a en Xavier Moratonas, probablement una de les persones amb més autoritat en el tema. Ell mateix es presenta:

"Sóc un dels socis fundadors de Lu2, una empresa nascuda el 2011 i especialitzada en Aprenentatge Basat en el Joc. Les activitats que realitzem giren al voltant de l’aplicació professional del joc de taula en l’àmbit educatiu però també fem algunes jornades de caire lúdic.
Entre aquestes activitats hi ha la venda de jocs, la formació i els tallers, sent les principals les dues últimes. El nostre catàleg és selectiu, treballem amb molts editors i tan sols incorporem allò que hem pogut comprovar que funciona en el seu àmbit d’aplicació. Fem xerrades, tallers de jocs i formació per a mestres, logopedes, psicòlegs, educadors socials, treballadors socials i famílies. També col·laborem en els estudis que fa la Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social de la Universitat de Lleida en relació a l’ús dels jocs de taula a l’escola o amb gent gran amb dèficits cognitius. No us imagineu tot el que hi ha dins d’un joc!"


JOAN-TOMÀS PUJOLÀ @JoanTomas
 

L'expansió del #gamificurs vol ser una jornada adreçada tan als docents que tot just estan descobrint la gamificació i l'aprenentatge basat en jocs, com als qui ja tenen certa experiència. En Joan-Tomàs, farà la introducció a la jornada per definir clarament els fonaments d'aquestes metodologies. Ara bé, què us semblaria veure una presentació gamificada?

Joan-Tomàs Pujolà Font és professor titular al Departament d'Educació Lingüística i Literària de la Facultat d'Educació de la Universitat de Barcelona. És coordinador del Programa de Doctorat en Didàctica de la Llengua i la Literatura. A més és l'investigador principal del grup realTIC i coordina el grup d'innovació docent DIDAL de la Universitat de Barcelona. És doctor en Lingüística Aplicada per la Universitat d'Edimburg. Els seus interessos de recerca se centren en l'aprenentatge de llengües assistit per ordinador, les noves tendències metodològiques com l'aprenentatge mòbil, la classe inversa i la gamificació, l'autonomia en l'aprenentatge de llengües i la formació del professorat.

DAVID MARTIN 


Seguim presentant-vos als docents i especialistes que, durant el matí i en blocs de 20 minuts, compartiran amb la resta la seva experiència professional:

Me llamo David, soy o he sido deportista, jugador de rol, de videojuegos, de juegos de miniaturas y de mesa en general, especialmente interesado en los de simulación histórica. Lector compulsivo y caótico, entrenador de voleibol y recreacionista del siglo XIII.

Licenciado en Educación Física, ya trabajando de profesor empecé a estudiar historia por placer para acabar consiguiendo plaza de Geografia e Historia. Desde hace 10 años trabajo en el Institut Pau Vila, la dirección del cual siempre apoya mis locuras más sonadas.

Intento que todo ese maremágnum de intereses diferentes aproveche de alguna forma a mis alumnos, usando estrategias de los entrenadores de equipo al llevar clases y sobretodo tutorías, traspasando mi amor por la historia y los libros, explicando mucho, sí, aspirando a que muchas de mis clases sean de verdad, magistrales.

Al tiempo intento provocar con propuestas extrañas, como representar una película histórica en carnaval, rehacer obras de arte famosas, ser el alcalde de una ciudad con Simcity o crear un personaje medieval a partir de fuentes primarias y traer un campamento medieval al centro.

Uso los juegos de mesa de forma puntual, desde los más simples, como Timeline o Black Histories, pasando por Wings of War hasta llegar a España 36 y el Twilight Struggle.


 MERITXELL NIETO @MeritxellNietoLa Meritxell Nieto és una de les responsables del desenvolupament d'un projecte d'integració del joc a tot un centre educatiu, des d'infantil a secundària post-obligatòria. També serà una de les ponents de l'Expansió del #gamificurs, la jornada lúdica sobre gamificació i aprenentatge basat en jocs a l'educació:

"Vaig nèixer a Barcelona malgrat des de fa 17 anys visc a Andorra, d'on és el meu marit. Sóc mare de 2 fills i actualment treballo com a Coordinadora Pedagògica i professora de Secundària al Col·legi La Salle de La Seu d'Urgell. Vaig estudiar primer Filologia Clàssica a la Universitat Autònoma de Barcelona i posteriorment Psicologia a la Universitat Oberta de Catalunya. Tinc el plaer, doncs, de poder treballar tant com a psicòloga en l'àmbit de l'educació com a professora de secundària impartint Llatí, Cultura Clàssica, Història i Filosofia. Des de l'àmbit de la pedagogia, coordino diversos projectes d'escola, com per exemple el Projecte Joc."


RAÚL GARCÍA


Que les Room Escapes entressin a l'àmbit de l'educació era qüestió de temps. Per l'Expansió del #gamificurs del proper 27 de Maig hem seleccionat experiències de gamificació i Aprenentatge Basat en Jocs consolidades, però també d'altres més recents. La feina d'en Raúl en aquest sentit ens va cridar molt l'atenció...

"Raúl García, és Llicenciat en Historia i Comunicació Audiovisual per la Universitat de València on també va obtenir un Màster Oficial en Continguts i Formats Audiovisuals en l’era digital. La seua experiència professional docent ha transcorregut durant més de 5 anys a Instituts d’Extremadura, Anglaterra i Catalunya. Actualment imparteix classes de Ciències Socials i Batxillerat a L’Institut Europa de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelona), centre públic depenent del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, on també és el Cap del departament d’Humanitats des de Gener de 2017."


MANU SANCHEZ  @ManuParadas

En Manu Sánchez és un docent amb un perfil del segle 21. Combina diferents disciplines i compartirà a l'Expansió del #gamificurs del proper 27 de Maig, algunes de les seves experències a l'aula de primària.
Mestre, tècnic superior de sistemes informàtics i formador; autor de literatura infantil i juvenil, guanyador de diversos premis literaris i nominat a molts d'altres; dissenyador de jocs de taula, entre ells "Monster Kit", un popular joc de cartes.

Darrerament va ser escollit com un dels docents més innovadors per Televisió Espanyola i la Fundación Telefónica. Al #gamificurs ens presentarà un projecte en el que els jocs els dissenyen els alumnes. Trobareu molta més informació a la seva pàgina web.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per formar part de la comunitat del #gamificurs!

Entrades populars